Goede voornemens om meer te bewegen dit jaar? Overweeg een fiets van de zaak! Er lijkt namelijk geen beter moment om op te stappen dan nu. Er zitten veel voordelen aan fietsen en het valt daarnaast ook helemaal binnen het corona devies: u bent in beweging, het versterkt uw gezondheid (en longen) en u kunt voldoende afstand houden van elkaar.

Fiets van de zaak

Om het nog aantrekkelijker te maken: de fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’ is per 1 januari 2020 veranderd. Werkgevers kunnen hun werknemers makkelijker laten profiteren van een fiets van de zaak. Dit geldt ook voor (kleine) ondernemers, die van dezelfde regeling gebruik kunnen maken.

Fiets van de zaak: hoe werkt het?

Een fiets van de zaak maakt het mogelijk om een (elektrische) fiets of een speed-pedelec te gebruiken voor woon-werkverkeer. De werknemer hoeft dan niet zelf een fiets te kopen. Hij of zij mag de fiets van de zaak fiscaal gezien onbeperkt privé gebruiken. Dus ook voor een fietstochtje, de boodschappen of het wegbrengen van de kinderen.

Wat kost een fiets van de zaak?

De werkgever betaalt de fiets en meestal ook de kosten voor onderhoud en reparatie. Wel krijgt de werknemer te maken met een bijtelling bij het salaris. Uiteindelijk betaalt de werknemer daardoor enkele euro’s per maand extra belasting.

Hoe werkt de bijtelling?

Wie een fiets van de zaak privé gebruikt, heeft daar voordeel van. Over de waarde van dit voordeel (de bijtelling) betaalt hij of zij loonbelasting. De bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaalt de werknemer dan maandelijks belasting.

Lees hier mee over de fiscale regeling [hyperlink https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/fiets-van-de-zaak].

Ledenvoordeel

Een goede (elektrische) fiets is het halve werk, maar welke past bij u? Hiervoor kunt u terecht bij Fietsvoordeelshop [hyperlink: https://balieplus.fietsvoordeelshop.nl/login]. Speciaal voor Balieplus-leden heeft Fietsvoordeelshop een ruim assortiment van A-merken samengesteld met kortingen van 15 tot 20%. Fietsvoordeelshop levert tot aan de deur, zorgt dat de fiets 100% rijklaar is en helpt ter plekke met het zadel op maat af te stellen. Voor meer informatie: https://notaris.balieplus.nl/aanbod-balieplus/balieplus-fietsen/

Fietsvoordeelshop