Hoe hoog is uw stressniveau?

Doe de 7-minutencheck op www.elestia.nl/notarisscan

U staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar als u door een ziekte of ongeval werkzaamheden gedeeltelijk of geheel niet meer kunt uitvoeren, dan grijpt dat in op meerdere aspecten van uw leven. Niet alleen omdat u moet leven met een ziekte of beperking, maar ook omdat u getroffen zult worden in uw portemonnee. Is het reëel om te denken dat u arbeidsongeschikt kunt worden? Jazeker!

Steeds meer mensen hebben een burn-out
15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben gehad. Twee jaar geleden was dit nog 9,4 procent. Het aantal opgebrande of overspannen mannen steeg in diezelfde periode van 6 naar 9 procent. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2017, een initiatief van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit. Ook uit de CBS- en TNO-cijfers blijkt dat het aantal mensen met een burnout groeit.

Stress ook grote risicofactor bij notarissen
Hebt u het gelezen in de special Werken in het Notariaat van december 2017? Bijna de helft van de zelfstandige notarissen zegt dat hij of zij geen goede balans ervaart tussen werk en privé. Bij notarissen in loondienst (kandidaat-notarissen en toegevoegd notarissen) is dat ongeveer een derde, bleek uit onderzoek gedaan door organisatieadviesbureau

Berenschot in samenwerking met beroepsorganisatie KNB en uitgever Sdu. Nu de crisis voorbij is en het werk enorm toeneemt, vindt bovendien een aanzienlijk aantal notarissen de werkdruk te hoog. Het risico op burn-out en een slechte werksfeer groeit.

Voorkom dat u arbeidsongeschikt wordt!
Dat kan u vroegtijdig inzicht hebt in uw situatie. Daarom nodigen wij u uit om deel te nemen aan de online vragenlijst Waar sta ik nu? op www.elestia.nl/notarisscan. Dit hulpmiddel geeft u binnen 7 minuten direct inzicht in u hoe u als notaris ervoor staat en wat uw aandachtspunten zijn.

Elke levensfase kent zijn eigen vraagstukken. Daarom is de vragenlijst afgestemd op uw levensfase. Waarschijnlijk gebeurt er van alles in uw privéleven, wordt u opgeslokt door de hectiek van alledag en hebt u nauwelijks tijd voor uzelf. Door hier even bij stil te staan wordt u bewust van uw persoonlijke aandachtspunten.

Coaching voor Movir-verzekerden
Hebt u een aov afgesloten bij Movir en wilt u de aandachtspunten bespreken met een coach? Dan kunt u 24 uur per dag, 365 dagen per jaar een beroep doen op de dienstverlening van Elestia. Elestia werkt anoniem en is tot zes face-to-face-gesprekken per kalenderjaar kosteloos als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Movir hebt afgesloten. Elestia is bereikbaar via telefoonnummer 0800 22 44 228 of via chat.

Maak nu ook een paar minuten tijd vrij. Dan hebt u direct meer inzicht in uw valkuilen en aandachtspunten!

De vragenlijst is tot stand gekomen in samenwerking met arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir en Elestia. De uitkomsten van de vragenlijsten worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt en zullen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt of aan derden worden verstrekt.

De AOV van Movir is bij iedere assurantietussenpersoon te sluiten.

Aon is de preferred assurantietussenpersoon van Balieplus.

Contactpersoon:
Umut Cengiz
E aps_cw@aon.nl
T 010-4487164