Lyreco One-Stop-Shopping

Een kostenreductie is snel te realiseren wanneer u mindere kwaliteit accepteert. Maar wat nu als u een kostenreductie wilt behalen zonder kwaliteit te verliezen? Of wat wanneer u zelfs een betere kwaliteit wilt in combinatie met een kostenreductie? Dit lijkt voor veel bedrijven een onmogelijke opgave. Toch is dit mogelijk met de juiste strategie!

Het ontwikkelen van een strategie binnen het inkoopproces krijgt steeds vaker de aandacht. Bedrijven die hier al actief mee bezig zijn hebben gemerkt dat een juiste strategie veel op kan leveren.

Bij een kostenreductie denkt u al snel aan lagere prijzen voor de producten of diensten die u inkoopt. De grootste verbeteringen in uw inkoopproces liggen vaak juist vroeger in het inkoopproces. Het analyseren van de interne behoefte, het volgen van marktontwikkelingen en het reduceren van leveranciers kunnen al een enorme besparing opleveren.

Om een goed beeld te krijgen van uw te volgen strategie dient u zich bijvoorbeeld de volgende vragen te stellen:

  • Wat zijn mijn kostenposten?
  • Welke oplossingen worden er vanuit leveranciers geboden?
  • Welke aanbieders zijn er in de markt?
  • Hoe ziet het huidige proces eruit en wat is de ideale situatie?

In de praktijk zijn er vele organisaties die graag deze analyses zouden willen maken. Het ontbreekt hen vaak aan tijd om dit ook daadwerkelijk te doen. De direct zichtbare kosten voor de aanschaf van producten of diensten, of de personeelskosten zullen dan altijd de meeste aandacht krijgen.

73f1cea3ebcad3e437fd24787263e29a
De verborgen kosten blijven hierdoor vaak op de achtergrond bestaan. Bij verborgen kosten kunt u denken aan de kosten die u maakt door artikelen bij verschillende leveranciers te kopen terwijl deze ook bij slechts een of enkele in te kopen zijn.

De verborgen kosten bestaan uit o.a.:

  • Verwerken van meerdere facturen
  • Meerdere levermomenten van leveranciers
  • Onderhouden van contact met leveranciers
  • Onderhandelen met leveranciers

Als lid van Balieplus is al dit werk al voor u gedaan! U heeft keuze uit de beste leveranciers die speciaal voor de leden de beste prijzen tegen de hoogste kwaliteit leveren.

Zo kunt u dus daadwerkelijk een kostenreductie realiseren en de kwaliteit verbeteren!

Zo kunt u bijvoorbeeld bij Lyreco Office & Work Solutions alles vinden voor uw kantoor en werkplaats. Van frisdrank, toiletpapier en warme dranken, tot kopieerpapier, inkt voor uw printers, pennen, verpakkingsmaterialen en lampen. Alles onder één dak, tegen de beste prijs en hoogste kwaliteit.

Lyreco voor uw kantoor

Vandaag besteld voor 17.30 uur, morgen in huis!
Dat geldt voor het gehele assortiment: Papier, toners en inkjets voor alle merken printers, facilitaire producten zoals toiletpapier, papieren handdoekjes en schoonmaakartikelen, meubilair & kantoorartikelen zoals ordners, schrijfwaren, notitieblokken etc., die u als Balieplus lid bij Lyreco kunt bestellen.
Lees verder